Penny Dreadful

Penny Dreadful

Penny Dreadful er en britisk horrorserie, instrueret af Sam Mendes (American Beauty, Skyfall, Spectre m.fl.). Jeg er normalt ikke til gyserfilm, men kan godt lide krimier, så gav serien en chance, også pga. de store navne som medvirker i den. Blev IKKE skuffet. Serien er en nærmest dekadent svælgen i all things horror, med mange af de karakterer som indgår i litteraturen for den tid (fx. Frankenstein, Dorian Gray, Van Helsing m.fl.), blod, lidt splatter, hekse, vampyrer, varulve og overnaturlige kræfter. Man bliver draget ind i mysterierne, der omgærder heltene i historien, som alle har skeletter i skabet de forsøger at skjule, og uhyggen kryber ind under huden på én. Elsker det!! Det er menneskets værste sider sat i et forstørrelsesglas og udstillet i flotte kostumer. Jeg har ikke læst mange af de gamle gotiske klassikere, der refereres til serien men kender da lidt til dem, og en søgning på Google kan give svar på en ting eller to 😉

Der er mange gode skuespilpræstationer – især Eva Green er fantastisk i rollen som den dæmonbesatte Vanessa Ives, der kæmper mod Djævelen,og samtidig er den perfekte engelske lady med stort L. Billie Piper synes jeg derimod er lidt et “miscast”

Nogle af karaktererne kan virke lidt malplacerede, men på deres egen måde er de med til at give historien lidt dybde og viser menneskets kontraster (fx Frankensteins monster, som på én gang er voldelig, men også en poetisk sjæl, der så gerne vil have kærlighed og høre til fællesskabet). Andre af de lidt malplacerede karakterer hjælper plottet på vej og bidrager også med lidt humor (fx. karakteren Ferdinand Lyles man-flirten med Josh Hartnetts Ethan Chandler fandt jeg hysterisk morsomt)

En anden lille sjov note er Dorian Grays fascination af orkideer og naturen i det hele taget(jf. min anmeldelse af “The Signature of All Things” om datidens fascination af naturen- Dorians naturstridige egenskaber virker igen som en kontrast til dette.

Har endnu kun set to sæsoner (pt. tilgængelig på Netflix), og er spændt på om de næste sæsoner kan bringe noget nyt.

Ser flere anmeldelser på imdb

3 thoughts on “Penny Dreadful

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *