Kalender-zen

Kalender-zen

De to ord i overskriften bliver ofte set som to modsatrettede poler. Hvordan kan man opnå zen og dyrke mindfulness, hvis man er styret af skemaer, to-do-lister, opgaver og møder?

Jeg har fundet svaret i Netto… mere om det senere.

Som underviser er man vant til at ens hverdag er lagt i skema. Det betyder at man altid ved hvor man skal være og hvad man skal (forestille) at lave. Derfor var det lidt en udfordring for mig, da jeg blev mellem jobs at holde struktur på min hverdag. Indtil jeg gjorde noget ved det, og skemalagde mine dage, hvilket gjorde at jeg i en periode fik ringet til virksomheder, skrevet ansøgninger OG kom afsted til træning/svømning 2-3 gange om ugen. Jeg farvelagde de forskellige aktiviteter i mit hjemmetegnede skema – mest for overskuelighedens skyld, men også fordi det bare lige så lidt mere festligt ud. Det blev i den, omend korte periode, en fast weekendbeskæftigelse at tegne et nyt skema og udfylde dagene med noget aktivitet og en kolonne yderst til højre med en huskeliste.

Nu kommer vi så til Netto.

For i Netto fandt jeg en kalender, hvor ugerne allerede var tegnet ind. Man skulle bare selv skrive datoerne ind. Og så var der endda indsat felter  til husketing, såsom fødselsdage, indkøb og to-do-liste. Men det bedste af det hele er, at det også er en malebog. Af den der nye, populære slags, med forskellige mønstre, hvor man skal koncentrere sig for at male inden for stregerne, samtidig med at man udfolder sin kreativitet. Så nu har jeg kalender-zen. Til bare 50 kr. I like – det passer lige til mit strukturkrævende kreative sind (og så røg der vist også lige en pose m&m’s med i kurven, men chokolade er vel også mindfulness??)

Så skal jeg bare lige i gang med det der træning igen, for det røg da lige på standby oven på flytning og nu praktikstart. Nu er vi dog ved at være så meget på plads, at man godt kunne tage en pause fra at pakke flyttekasser ud og så sætte sig i en romaskine igen. Hvis de da har sådan en i Lego-fitness… Det må jeg lige finde ud af.

Har du nogle gode fif til at holde struktur på en ustruktureret hverdag og samtidig få lidt mindfulness sat i kalenderen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *