Browsed by
Måned: oktober 2016

Penny Dreadful

Penny Dreadful

Penny Dreadful er en britisk horrorserie, instrueret af Sam Mendes (American Beauty, Skyfall, Spectre m.fl.). Jeg er normalt ikke til gyserfilm, men kan godt lide krimier, så gav serien en chance, også pga. de store navne som medvirker i den. Blev IKKE skuffet. Serien er en nærmest dekadent svælgen i all things horror, med mange af de karakterer som indgår i litteraturen for den tid (fx. Frankenstein, Dorian Gray, Van Helsing m.fl.), blod, lidt splatter, hekse, vampyrer, varulve og overnaturlige kræfter. Man bliver draget ind i mysterierne, der omgærder heltene i historien, som alle har skeletter i skabet de forsøger at skjule, og uhyggen kryber ind under huden på én. Elsker det!! Det er menneskets værste sider sat i et forstørrelsesglas og udstillet i flotte kostumer. Jeg har ikke læst mange af de gamle gotiske klassikere, der refereres til serien men kender da lidt til dem, og en søgning på Google kan give svar på en ting eller to 😉

Der er mange gode skuespilpræstationer – især Eva Green er fantastisk i rollen som den dæmonbesatte Vanessa Ives, der kæmper mod Djævelen,og samtidig er den perfekte engelske lady med stort L. Billie Piper synes jeg derimod er lidt et “miscast”

Nogle af karaktererne kan virke lidt malplacerede, men på deres egen måde er de med til at give historien lidt dybde og viser menneskets kontraster (fx Frankensteins monster, som på én gang er voldelig, men også en poetisk sjæl, der så gerne vil have kærlighed og høre til fællesskabet). Andre af de lidt malplacerede karakterer hjælper plottet på vej og bidrager også med lidt humor (fx. karakteren Ferdinand Lyles man-flirten med Josh Hartnetts Ethan Chandler fandt jeg hysterisk morsomt)

En anden lille sjov note er Dorian Grays fascination af orkideer og naturen i det hele taget(jf. min anmeldelse af “The Signature of All Things” om datidens fascination af naturen- Dorians naturstridige egenskaber virker igen som en kontrast til dette.

Har endnu kun set to sæsoner (pt. tilgængelig på Netflix), og er spændt på om de næste sæsoner kan bringe noget nyt.

Ser flere anmeldelser på imdb

Okseflødesauce

Okseflødesauce

Simpleste opskrift på lækker sauce/sovs, som du sagtens kan servere for dine gæster:

Du skal bruge

1 Fond du chef (knorr) oksesmag (kan også laves med kylling til retter med kylling)
3 dl piskefløde

Kom lidt vand i en kasserolle (bare en sjat så det lige dækker bunden). Opløs derefter fonden i vandet ved middelvarme. Tilsæt fløde, og kog op under omrøring.

 

Voila!!

Note: Den er lidt salt, så tilføj evt. lidt mere fløde eller vand

Rösti af squash/zucchini

Rösti af squash/zucchini

Eksperimenterede lidt i køkkenet i dag, og ville forsøge mig med at lave rösti af squash. Når man tænker på at jeg ikke googlede opskriften først, blev de faktisk ok – men der er plads til forbedringer, så kom endelig med dit bud.

Du skal bruge:

1-2 æg
1 spsk piskefløde
1 squash/zucchini
1 løg
ca. 1 spsk revet parmesan
salt/peber

evt. fiberhusk

Pisk æg og fløde sammen med en gaffel. Riv squash og løg (rivejern eller minihakker) og bland det i æggemassen sammen med parmesan. Krydr med salt og peber. Bliver massen for tynd, tilsæt 1-2 tsk fiberhusk og lad massen hvile ca. 10 min.

Steg på panden ved lav varme i kokosolie

 

Note: Jeg syntes de mangler lidt zing, så måske ville de gøre sig godt med lidt cayennepeber eller chili. Også: jeg lavede mine med to æg og et godt skvæt fløde og syntes massen derved blev lidt for tynd.

Spiste dem med hakkebøf og okseflødesauce

Connies hvidkålscomfort

Connies hvidkålscomfort

Når det begynder at regne og ruske udenfor, er der (næsten) ikke noget bedre end en tallerken comfort food, som kan fuldende hyggen en mørk aften. Comfort food behøver ikke tage lang tid at lave. Denne opskrift tager nok ca. et kvarter. Jeg har fået den af en tidligere kollega, som har været min sparringspartner omkring LCHF-kost. Den minder lidt om retten ”Ild i røret”, men er mere cremet i konsistensen.

Man selv variere med grøntsager (revet blomkål, broccolibuketter ell. lign.), krydderi, og peanutbutter. Fløde er dog en uundværlig ingrediens for at få en lækker cremet konsistens. Kan spises alene eller evt. sammen med kød, fx oksekødfars med tacokrydderi. Er der en rest, egner den sig glimrende til madpakken.

Du skal bruge:

Hvidkål (ca. ¼ hoved)
1 løg
1 ½ – 2 dl piskefløde
evt. 1-2 spsk flødeost
1-2 spsk usødet peanutbutter (fx “machandel”, som er øko, og fås i de fleste supermarkeder til en fair pris)
1-2 tsk karry
salt og peber
smør, oliven- eller kokosolie
evt. saltede peanuts

  1. Tænd for panden og tilsæt fedtstof. Brug en sautépande hvis du har en.
  2. Hak hvidkålen i strimler. Hak løget (groft eller fint efter behag)
  3. Brænd karry af i panden og tilsæt løg og hvidkål.
  4. Lad det svitse lidt, til karryen er indarbejdet og kålen bliver lidt blød.
  5. Tilsæt fløde og flødeost, fordel og lad det koge op
  6. Tilsæt peanutbutter og fordel i retten (nemmest når det er blevet varmet lidt op)
  7. Smag til med salt og peber (evt. en buillonterning ell. fond)
  8. Servér i en pastatallerken og drys med lidt grofthakkede peanuts.